OM BANDET

Vasa Band är en av musikgrupperna på Vasakåren i Stockholm. Vasakåren (och bandet) grundades 1967 när den andra och femte kåren i Stockholm slogs samman till en ny kår, Vasakåren. För den historieintresserade kan det nämnas att denna sammanslagning ledde till en obruten musikalisk tjänst sedan sent 1800-tal.

bandet1Just nu är Vasa Band en grupp kvinnor och män i åldrar från tonår till pensionär. Vi är studenter, läkare, tekniker, musiker och socialarbetare etc. Många är unga vilket beror på att Vasakåren är en kår som många unga flyttar till då de studerar i Stockholm. Några av dessa finner under studietiden sin livskamrat och stannar kvar i Vasakåren. Det finns också några musikkanter som har varit Vasa Band troget under lång tid.

Det som alltid är konstant i bandet, oavsett uppsättning av musikkanter, är den varma gemenskapen, goda stämningen och fokus på det kristna budskapet vi spelar om.

Som en följd av att vi är och har varit olika många musikkanter under åren, så spelar vi ofta i mindre grupper. Vi försöker med vår musik attrahera en bredare publik, med syfte att både sprida budskapet om Jesus och att inspirera unga människor att börja spela. Rätt ofta är musiken som vi spelar specialskriven för oss, t.ex. av vår musikmästare Andreas Holmlund.

Vi deltar i många gudstjänster på kåren, där vi agerar ”orgel” till församlingssångerna. Men man kan också höra oss utomhus på friluftsmöten i närheten av vår lokal vid Odenplan i Stockholm. Vi har varit på turnéer både i och utanför Sverige där vi får uppleva många härliga tillfällen tillsammans och en nära kontakt med dem som lyssnar till oss.

Vi tror att vi behöver Gud i allt vi gör och att vårt fokus måste vara på Honom. Därför är vår bön;

Var du vår syn så att vi kan tjäna dig Herre, med det som vi är.
Var i våra hjärtan så att din kärlek kan bli synlig och växa, genom oss.

Dirigent
Andreas Holmlund
Soprankornett
Fredrik Åberg

Kornett
Maria Wiberg
Johan Sundbring
Johan Lahne
Johan Grahn
Andreas Lindberg
Mats Wiberg
Anton Ericson

Flygelhorn
Lennart Lundberg

Horn
Tristessa Åberg
Bo Johansson
Kjell Olausson
Magnus Holmlund
Carl-Henrik Jonsson

Baryton
Lennart Eld

Trombon
Jens Dohlin
Jacob Hjerpe
Johan Lindhe
Johan Ådvall

Eufonium
Alice Weréen
Theodor Hjortenhammar

Tuba
Simon Frisk
Niclas Hjerpe
Leif Alm
Grant Kemp
Daniel Karlsson