DAVID

Namnet och temat för Vasa Bands senaste skiva är ”David”. I Gamla Testamentet berättas om David, en människa med fel och brister som du och jag, men även en stor kung och krigare i Guds tjänst. Davids liv och valen han gjorde, utmaningarna han ställdes för och relationen med Gud – det kan vi lära oss av idag och därför har vi spelat in denna skivan.

Många stycken på skivan är tubasolon som framförs av Simon Frisk. Simon började spela tuba som elvaåring i Frälsningsarméns kår i Örebro. Sedan 2012 är Simon Frisk anställd i Arméns Musikkår och jobbade innan dess i Linnékvintetten i Uppsala, Simon har studerat musik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och var den första tubaisten som läste master.

david_tavlanI centrum av skivan står stycket ”David” som gestaltar Davids liv i fyra satser där varje sats är dedikerad till en aspekt av Davids liv. ”David” är skrivet av Anders Beijer och det för oss från det att Gud ser till Davids hjärta då han smörjs till kung, genom fruktan och strid. Vi får höra när David utmanas och när han faller för Bathseba och när David beordrar att Batsebas man skall dödas. Vi följer med när David inser vad han gjort och är fylld av ånger och stycket avslutas med ett tema baserat på orden ”Skapa i mig, Gud, ett rent hjärta och ge mig på nytt en frimodig ande” från Psaltaren 51:12.